Інгридієнти:
У чашу (збиваємо):
80г білок
80г цукровий пісок
1/3ч.л. лимонна кислота
У сотейник (уварюємо):
270 г цукровий пісок
120 г вода
50 г глюкозний сироп Laped
175 г пюре (яблучне)
9 г агар-агар (сила 1200бл)
1 г барвник гелевий Modecor
35 г деліпаста Fabbri "Полуниця"
Приготування:
У сотейнику змішайте агар-агар, воду,яблучне пюре, цукор та глюкозний сироп.
Поставити варитися, як тільки сироп закипить почніть збивати білки.
Уваріть сироп на середньому вогні, постійно помішуючи, варіть 4-5 хвилин після закипання (до 104-106 градусів).
Білки та лимонну кислоту, почніть збивати на середній швидкості, коли тільки пчне пінитись додавайте цукор в декілька прийомів, збивайте до щільної піни.
Введіть гарячий сироп, тонкою цівкою, на середній швидкості.
Ввімкніть максимальну швидкість і збивайте 2-3 хвилин до щільної маси.
Швидко перекладіть масу у кондитерський мішок з насадкою зірочкою і відвантажуйте на пергамент або силіконовий килимок.
Через 2 години зефір вже можна куштувати, але краще через 6-9 годин,тоді він повністю стабілізується.
Змішайте цукрову пудру та кукурудзяний крохмал в співвідношенні 3:1. Склейте 2 половинки зефіру та посипте цукровою пудрою з крохмалем.
Готовий зефір зберігайте у закритому контейнері при кімнатній температурі до 5 днів, але зефір самий смачний в перші три дні.